Kaptam a napokban egy érdekes témát boncolgató levelet...
...engedélyt is kaptam rá, hogy ide kitegyem a válasszal együtt.

A Levél:

Manitám!

Nem szeretnék darázsfészekbe nyúlni. Úgy látom, Te is kisgyermekes anyuka van. Én már kinőttem ebből a korból, azonban ma egy kicsit ledöbbentem.
16 éves gyerekem megbetegedett, és még gyerek orvoshoz kellett mennem vele.
10 éve nem voltunk, az döbbenet volt amit tapasztaltam.

Rengetegen voltak kisgyerekes szülők, a karon ülő gyerektől a 7-8 évesekig bezárólag.
Egy idő után azt kezdetem érezni, hogy dili házba kerültem. A gyerekek hisztiztek, egy-kettő ütötte az anyját, rugdosta.
Egy másik szülő szólongatta a gyereket, hogy álljon rendesen, pedig csak leguggolt szerencsétlen. Még egy másik, leordította a gyerek haját, mert hozzányúlt a kilincshez... folytathatnám, döbbenet volt.
Két véglet.
Az egyik esetben a gyerek uralta a szülőt, a másik esetben a szülő tiport a gyereken.

Sokat gondolkodtam, többször olvastam, kristály gyerek, indigó, tudom mit jelentenek, de szerintem koránt sincs annyi, mint ahány szülő ezt képzeli.
Az én meglátásom az, hogy a 2000 után született gyerekek, nem tudják, hogy kik ők valójában, soknak nincs középpontja, identitása, azt sem tudja hol van. Egy szerűen neveletlen, uralkodik a családon, elvárja, hogy mindenki körülötte úgy ugráljon ahogy Ő fütyül.

A kérdés az, hogy szerinted ennek számmisztikailag oka lehet a sok nulla ezeknek a gyerekeknek a születési dátumában?

Én láttam már kristály gyereket, de ha annak elmagyaráztam, hogy mit miért... akkor értette, és megtette. Nem feszült be , nem rugdosott, nem hisztizett, nem akart megölni, egyszerűen tette a dolgát. Ennyi.
. Te mit gondolsz erről?

Puszi: Andi


Válasz:

Andi kedves !

Készültem már e témában írni, úgyhogy nagyon felvillanyoztál….
Válaszom a kérdésedre : rengeteg kristály és indigó gyerek van---csak nem tudják...
….sem a gyerekek, sem a tanárok…sem a szülők (ez pont olyan mint a kollégista társam akit mindenáron fizika professzornak akartak a szülők...ő meg énekelni akart)

…hiába akar egy indigó gyerek érvényesülni otthon...ha a szülő nem lát belőle mást, csak azt, hogy "hisztis, neveletlen"---és kénytelen terrorba tartani, fegyelmezni...hiszen nem is tud róla,mekkora kincse van....(mert sajnos ezekre a gyerekekre jellemző lehet, mind a befordulás, mind a dühkitörések és a visítás, üvöltözés is)

Az is igaz sajnos, hogy a szülők nagy részének fogalma sincs mi az az indigó vagy kristály gyerek...ugye akkor hogyan is lenne elvárható, hogy segítsék itt a földi fejődésében...netalán tanuljanak tőle...
Pedig sok könyv és internetes oldal foglalkozik az ilyen gyerekek nevelésével...felismerésével.
(van egy óvónő ismerősöm és ajánlottam neki egy oldalt ahol a gyerekek jellemrajza és az ajánlott nevelési módszerek vannak pontokba szedve..
-.azt mondta: ilyen sz@rságokra nekem nincs időm...)
http://indigo-crystal.mindenkilapja.hu/?m=1259127
(pl. ez az oldal)

Na már most, ha egy diplomás nevelőtől is ennyire távol állnak ezek a dolgok...akkor mondjuk egy átlagos – gyerekkel ( nem) foglalkozó - szülőt miért is érdekelné ?

Laktam lakótelepen...és a református egyház csinált egy felmérést...a 6000 fős lakótelepen Délutánonként 300 kulcsos gyerek mászkált egyedül !!!---nincs idő szülőnek lenni a mai felgyorsult világban :(( -ezt mutatja a statisztikájuk

..Persze vannak olyan szülők, akik a megfelelő lehetőséget adják a gyereküknek---nem azért mert mágiáznak és szellemekkel beszélgetnek---hanem, azért mert tájékozódtak...és hoztak egy ilyen döntést :)

Sokan azt mondják, hogy ezek a gyerekek burokban nevelkednek ezért tehetségesebbek...pedig szerintem a szülők tájékozottsága miatt van így...hiszen ha a gyerek énekes akar lenni nem kényszerítik fizika szakkörbe...és ha a 3éve meghalt nagymamával beszélget ...akkor nem adnak neki egy pofont és nem parancsolják be a sarokba...csupán mert beszélni próbált erről...

Én is észrevettem, hogy vannak akik túlságosan ebbe az irányba nyomják a gyereküket
(mert ők tudják hogy indigó !...és ez olyan cuki trendy ) - sajnos a gyerek nem biztos, hogy meg akar felelni ezeknek az elvárásoknak a szülők tempójának...(hiszen megint nem a saját életét élheti, hanem kötelezik valamire ...) ő egyszerűen még csak gyerek akar lenni…

Szóval én azt mondanám...ez a tájékozatlanság, a nemtörődömség és a hozzá nem értés a szülők részéről megnehezíti, ezeknek a gyermekeknek a földre születésük beteljesítését...

...nagyon gyorsan hozzá teszem ezek a gyerekek tudták, hogy hova fognak leszületni...mennyit kell harcolniuk, küzdeniük...mit kell megtanítaniuk a szüleiknek :))

Ne felejtsük el, hogy a szülő-gyerek kapcsolatot sokan a mai napig nem tudták rendbe tenni a lelkükben...és ennek tuti valamilyen formában a saját gyerekkel való kapcsolathoz is köze lesz...

A párom szerint 4 féle szülő van
1. aki azt akarja foggal-körömmel, hogy nála többre vigye a gyereke
2. aki nem akarja, hogy a gyereke többre vigye
3. akit nem érdekel mit csinál a gyereke
4, aki szereti a gyerekét, bármit csinál is

A nullákról: szerintem a jellemrajzukhoz nagyban hozzájárul a sok nulla---ebből is érzékelhető, sőt kiszámolható, hogy mások mint a xx.századiak :))

A nulla egyébként a teljességet, Istent és a beteljesülést jelenti---ez jó :)
(csak kell aki értékeli , felismeri és nem sietteti, nem túlozza el )

forrás: http://nevedbenasorsod.blog.hu/2010/02/18/inigo_es_kristaly_gyerekek