Indigó gyerekek

..........................................
Mindannyian indigóként kezdjük, ám kevesen maradunk azok

Gyakran hívnak lelkes szülők, hogy nézzem át gyermeküket, mert erős a gyanú, hogy csemetéjük egy igazi indigó. Jogos a feltételezésük, hiszen -mint mondják- szinte minden indigókra jellemző jelenség elmondható kedvencükre. Mint kétgyermekes auralátó családapa, pontosan tudom milyen helyzetben vannak gyermekes „sorstársaim”, megértem lelkesedésüket, de általában kettős választ vagyok kénytelen adni: igen, biztosan indigó a gyermek, de nagy valószínűséggel mégsem marad az egész életében, hiszen mindenki indigóként éli le első pár évét, de a társadalomnak csak 1-2 ezreléke marad indigó felnőtt.

Ennek némileg ellentmond Lee Caroll „Indigó gyerekek” c. könyve, mely szerint ’73 után az újszülöttek többsége az újgenerációs, földmegmentő indigóként csöppen földünkre. Teljesen megcáfolni nem tudom, hiszen lehet, hogy mind az észak-amerikai földrészre születtek, de Magyarországon biztosan állíthatom, hogy rendkívül ritka a pubertás kor utáni indigó. Természetesen ez nem csak Magyarországra jellemző, hiszen Ázsiában éltem 5 évet 7 országban, Európában is jártam 6 országban, és mindenhol ugyanaz az indigó helyzet, mint Magyarországon: rendkívül ritka jelenség.

Mindezektől függetlenül szükséges megemlíteni, hogy mivel minden gyermek indigó, ezért nagyon fontos lenne Őket az indigóknak megfelelően szeretni, nevelni, kezelni: partnerként, bölcsként, angyalként, világmegváltóként! Valóban minden gyermek rendelkezik az indigók rálátásával, bölcs kritikájával, angyali szeretetével, és ha partnerként kezeljük Őket, akkor valóban nagyon sokat tanulhatunk Tőlük, és Ők is Tőlünk. És mivel ez a korszak, a „legszebb évek” általában csak nagyon rövid ideig tart, tényleg mindannyiunk számára fontos lenne gyermekünkre való ráhangolódás, együttlét, szeretet, tisztelet és tolerancia.

Az igazi indigókról

(...) Az indigók általában alternatív, fejlettebb hozzáállással viszonyulnak elavultabb sémáinkhoz. Számukra teljesen természetes, hogy energiával gyógyítanak, felsőbb entitásokkal kommunikálnak, alternatív energiákat kutatnak, őszinteségről és szeretetről beszélnek. Ezzel viszik előbbre a világot minden szinten: a gének tudattal való átprogramozásától kezdve az egyén és a társadalom minden aspektusán keresztül a kozmikus változásokig. Emiatt azokkal a kapcsolatokkal általában konfliktusba keverednek (szülők, tanárok, barátok stb), melyek tudtukon kívül még a régi sémákhoz ragaszkodva próbálják a változó világ fejlődését visszatartani. Tehát az előző mondat az indigóknak is szól: az indigók környezete nem tudja a régi sémákhoz való ragaszkodása közben, hogy mit csinál igazából. Ha tudják is, akkor pedig nagyon nehezen válnak meg tőle.

Az indigók feladata a harmónia megtartása érdekében az, hogy ezeket az új megoldásokat ne tüntetve, konfliktust generálva próbálják beépíteni a régi társadalomba, hanem inkább saját életén keresztül példamutatással értesse meg az új sémák létjogosultságát. Tehát inkább iratkozzon be jógára, ahova biciklivel megy, hogy megmutassa a kocsiban és a tévé előtt ülő szülőknek, hogy mindezek valóban alkalmazhatóak, és jók.

Az indigók egyik gyengesége a kommunikáció

Bár alapvetően konfliktuskerülőek, de egyenlőre az indigók még nem tudják diplomatikusan kezelni azokat a konfliktusokat, melyek mély igazságérzetüket sértik. Egyetlen módon segíthetünk ezen a problémán: ha meghallgatjuk Őket, és partnerként elgondolkozunk azon, amit mondanak. Rendkívül intelligensek, így a közös gondolkodással saját problémáinkon is segíthetünk valószínűleg, de gyakran az indigók naiv, túlszárnyaló ötleteit is segíthetjük „földi” keretek közé terelni, hogy azok ténylegesen megvalósulhassanak. Nem ritka, hogy egy indigó grandiózus ötletével előáll, mely alapjaiban tökéletes, de gyakorlatilag kivitelezhetetlen. Nekünk, „földieknek” a dolgunk az, hogy megértsük a lényeget, és segítsük azt gyakorlatilag kivitelezhetővé transzformálni. Tehát az alap kulcsszavak az indigókkal való együttműködésben: szeretet, nyitottság, partneri viszony, tolerancia, őszinteség. Mindezek hiányában ahelyett, hogy tanulhatnánk Tőlük, még rosszabbá fajulhat a helyzet: kezelhetetlenné válnak. Ilyenkor hiperaktivitásuk erősödik, kommunikációjuk a negatív és antikommunikatív formát veszi fel, és gyakorlatilag elveszítjük a lehetőséget, hogy együttműködve ritka kincset adhassanak kezünkbe. Ehelyett csak problémát fognak okozni, önszántukon kívül.

Betegségre való hajlamuk nincs

Mégis, nagyon könnyen tudnak tüneteket produkálni, ha nem akarnak éppen iskolába menni. Tudatuk igen erősen teremtő, főleg saját testük tekintetében, ezért ha valami miatt nem érzik jól magukat lelkileg/tudatilag, az pszichoszomatikusan azonnal meglátszik testükön is. Ám azt állíthatom, hogy az indigót legkönnyebben -aurájától függetlenül- arról lehet felismerni, hogy nincs betegségre való hajlama. Természetesen átesik minden gyerekkori betegségen, de a későbbiekben semmi nem gátolja, hogy kivitelezze küldetését.

Azért itt meg kell említsek egy hozzá nem értő, nem auralátó szakbarbárt, akit auralátó kollégáim hasonlóképpen kinevettek a kezdetekben, majd elszörnyedtek, amikor őket is tömegesen keresték meg aggódó anyukák a cikkre ( http://www.harmonet.hu/cikk.php?rovat=26&alrovat=30&cikkid=9030) hivatkozva, hogy „az indigók tényleg betegek, és korán halnak?” A cikket író, ám az aurához és az indigó témához abszolút nem értő hölgy írásából kiderül, hogy éppen a régi sémákat folytató generációba tartozik, aki kijelenti, hogy az indigókat „figyeltetni” kell, és a legjobb, ha nem is szülünk ilyen gyerekeket!!! Kijelenti, hogy „nem zsenik az indigó színű gyerekek…hanem betegek. A szülő képtelen nevelni őket, mert formálhatatlan, fegyelmezhetetlen gyerekek….ezek a gyerekek betegek! Jó lenne -mint írja-, ha a társadalom…más formában, más intézményi keretek között tanítaná őket.”

És a hölgy (Ursinyi Julianna Ágnes) továbbmegy: „A megelőzéshez az kellene, hogy ne ilyen gyermekek szülessenek, hogy -alig önző okokból- egészséges életvitelt folytassunk, és a pihenőidőt valóban pihenéssel töltsük el.”

Remélem szülőtársaim minden bizonygatás nélkül elhiszik egy auralátó családapának, tanítványainak és kollégáinak, hogy az indigók nem halnak korán, nincs betegségre való hajlamuk, de nagyon betegnek tűnhetnek egy kiöregedett generáció begyepesedett szemszögéből. Az indigók legalapvetőbb tulajdonsága, hogy betegségre való hajlamuk nincs, maximum tüneteket képesek produkálni a környezettel való konfliktusok kereszttüzében!

Az indigók küldetése

Nehéz dolguk van! Bemegy az indigó a templomba, és ez dicséretes. Ám eközben a tömeg álszentségén kiakadva rákapcsolódik a „közvetlenre”, majd a templomból kimenet megjegyzi, hogy „hangot hallottam, aki megértett, meghallgatott”, és a közönség ugyanúgy akaszt rá kényszerzubbonyt, ahogy Jézust szögelték fel egy darab deszkára.

Küldetésük, hogy mindazt az erőt és energiát, amit hordoznak alkotó irányban használják fel és ne rombolásra. Mi szülők ebben segíthetjük őket, hogy elfogadással és szeretettel a megfelelő irányba tereljük kreativitásukat. Mivel érzékenyek az álszentségre, hazugságra, átlátnak az emberek színjátékán, így hajlamosak mindenben a rosszat észrevenni és ettől szenvedni, dühöngeni akár, ám ha figyelemre találnak, óriási változásokat, gyógyításokat képesek végrehajtani, ami mindannyiunk fejlődését eredményezheti! És még egyvalami fontos: nem lehet egy indigót nevelni, ha mi magunk nem fejlődünk vele párhuzamosan!

Egy indigó gondolatai az indigók küldetéséről:

„Szerintem az a küldetésünk, hogy javítsuk, gyógyítsuk az életet itt a Földön, hogy több szeretet legyen és igazság. Nagyon nem bírom, ha az emberek nem őszinték, ettől nagyon dühös tudok lenni, de már kezdem látni, hogy csak félnek az igazságtól! Ha elég szeretet és elfogadás lenne itt a Földön, nem lenne annyi hazugság, nem kéne félni a főnöküktől, hogy megtudja, hogy véletlenül hibáztak, vagy a tanártól, hogy nem csináltunk házit, mert ha tudjuk, hogy alapvetően odafigyelés van egymásra, akkor ezeket nem azért csináljuk, hogy direkt rosszat tegyünk, hanem mert annyi minden másra is oda kellet figyelni. Meg még az is jó lenne, ha elfogadnák egymást az emberek olyannak amilyenek és nem kéne másnak mutatniuk magukat, mert mindenki különleges lenne szerintem, ha megmutathatna minden jót, ami benne van és csinálhatná azt, ami neki boldogságot okoz. Szerintem minden problémát és háborút meg lehetne előzni, ha az emberek megpróbálnák megérteni egymást. Azt hiszem az még fontos, hogy végre észrevegyük ez egy nagy ajándék, hogy itt lakhatunk a Földön és vigyázni kéne rá, nem pedig felrobbantani magunk alatt! Más most nem jut eszembe.”

Forrás: http://angyalsziv.hu/Heti-csoda

***

...................


Láttál már valaha indigó gyereket? Joggal tehetném fel a kérdést minden egyes lélek és természetgyógyászattal foglalkozó ismerősömnek. Pedig az indigó gyerekek már köztünk vannak! Az indigókék jelenség - tudtam meg az "Indigógyerekek" című könyv szerzőpárosától - a testünket körülvevő energiamező, az aura teljesen új és egyben domináns színe. Nem nagyon volt jellemző eddig. És ahogy a piros aurájú emberek tűnnek el közülünk, annál inkább megjelenik a kék, és az indigókék.

De kik is ők valójában?

Egy új nemzedék, a fény gyermekei, akik azért születtek közénk, hogy elősegítsék a változást, és felnyissák spirituális szemünket, hogy végre általuk önmagunkra találhassunk. Nekik nincs születési programjuk, épp ezért nehezen találják helyüket a nagyvilágban, és nem nagyon értik itt tartózkodásuk okát egészen huszonhat-huszonhét éves korukig, amikor robbanásszerű változás következik be: felébrednek Csipkerózsika álmukból, és új dimenziókat tárnak elénk.

Honnan ismerjük fel őket?

Pszichológusok megfigyelései, hogy ezek a gyerekek általános iskolás éveik alatt hiperaktívak, és erősen figyelemhiányosak. A gyógyszeres kezelés ideig-óráig segít, de a mélyen szunnyadó baj gyökerét nem oldja meg. Jellemzőjük még magas fokú önbizalmuk, de veszélyérzékük nincs. Ők egyszerűen semmitől sem félnek, nekik minden természetes, mert ők tisztában vannak a miértekkel, hogy semmi sem történik véletlenül, hogy az Univerzumban minden mindennel összefüggésben van. Kezelésük egyszerű: figyeljünk oda rájuk mindig, legfőképpen akkor, amikor fel akarják hívni magukra a figyelmet, és beszélgessünk velük nagyon sokat. Ha helytelenül viselkednek, nem a fenyítés a megoldás, hanem a rávilágítás arra, hogy miért nem jó az, amit tett, és a szükséges büntetés azért jár, hogy elgondolkodjon rajta, és tanuljon belőle. Az indigó gyerek ugyanis csak azt fogadja el, amit észérvekkel elmagyarázunk neki. Ha ezt nem tesszük, csak büntetünk, nagyon mélyre zárkóznak előlünk, és kivívjuk megvetésüket.

Táplálkozásuk

Táplálkozásuk sem szokványos: nem tudnak sokat enni, mindig csak annyit, amennyi jól esik, és mindig azt, amire a szervezetüknek szüksége van. Májuk több alacsonyabb tápértékű ételt meg tud emészteni, mint szüleik, de sokan közülük a zöldségeket, gyümölcsöket szeretik, csakúgy, mint a húsokat és a halat. Fölösleges félelemmel fertőzni őket, ők jobban tudják, hogy mi a jó nekik.

Ha segítjük útjukat, kevesebben lesznek közülük hajlamosak alkohol, drog vagy gyógyszer függőségre, és beteljesíthetik születésük célját, amit az átlagember és egyben az élővilág is megérdemel.

Sallak Kinga
Könyvajánlat: Lee Caroll - Jan Tober: Indigó gyerekek

forrás: http://www.harmonet.hu/csalad_otthon

***

.................

Azért születtek közénk, hogy elősegítsék a változást, és felnyissák spirituális szemünket, hogy végre általuk önmagunkra találhassunk. Nekik nincs születési programjuk, épp ezért nehezen találják helyüket a világban, és nem nagyon értik itt tartózkodásuk okát egészen huszonhat-huszonhét éves korukig, amikor egyszer csak ráeszmélnek feladatukra, és gyökerestől felfordítják a világot.

Miről lehet felismerni egy indigó gyereket?

Kicsi korukban nagyon elevenek, és nehezen kezelhetők. Felmerül a gyanú, hogy hiperaktívak. nem koncentrálnak az adott feladatra, mindig más köti le a figyelmüket, mint aminek kéne. Sajnos sokukat gyógyszeresen próbálják megnyugtatni, de ezzel nem segítenek rajtuk, legfeljebb egy kis időre, átmenetileg.
Nem könnyű indigó gyerek szülőjének lenni, mert ezek a gyerekek vakmerőek, szörnyen nagy az önbizalmuk, és nincs veszélyérzetük. A szülő honnan is tudhatná, hogy gyermeke tudattalanjában ott lapul a bizonyosság, hogy neki nem történhet baja, hiszen dolga van a Földön, és semmi sem történik véletlenül. Hogy az Univerzumban minden, mindennel összefüggésben van.

Mit tehet a szülő?

Sok időt kell tölteni velük. Figyeljünk rájuk, hallgassuk meg őket. nagyon sokat kell velük beszélgetni. Észérvekkel kell meggyőzni őket, és nem büntetéssel, még akkor is, ha fogytán a türelmünk. Mivel nagyon értelmesek, meg fogják érteni az érveinket. ha ehelyett fenyítjük őket, bezárkóznak, és elveszítjük őket. Többé nem lesznek hozzánk bizalommal.
Az indigógyerek még totyogós korában sem viseli el, ha odaültetjük egy ezerelemes puzzle elé, és mi pedig olvasgatunk. Társra, partnerre vágyik a tevékenységeihez. Ha nem ülünk mellé, és nem foglalkozunk vele, azt gondolja, hogy feleslegesen született, és nincs szükségünk rá.
Az indigó gyerekhez nem szabad gügyögve beszélni, mert kinevet. nagyon hamar képes folyékonya, összefüggő mondatokban kommunikálni, és tőlünk is ezt várja.
Az Újkor gyermekei ők. Azt szeretnék, hogy önmagukért szeressük őket, és ne a teljesítményük alapján. A folytonos korlátozás helyett szabadságot, a kibontakozás lehetőséget kívánják. A hagyományos oktatási rendszer nem megfelelő a számukra, hamarabb önmagukra lelnek valamelyik módszertani iskolában. Mivel spirituálisan magas szinten állnak, legfőbb kommunikációs eszközük a szeretet, s egyben a megoldás kulcsa is.

Az indigó gyerekek küldetése

Mivel az indigó gyerekek kollektív célja egy új, becsületes világ alapjainak megteremtése, belső detektoraik, melyek a hazugságot jelzik, veleszületettek. Az ilyen harcos lelkek néhány felnőttre nézve is fenyegetőek.
Az indigó gyerekek képtelenek alkalmazkodni a számukra nem megfelelő helyzetekhez. Nincs meg bennük az az alkalmazkodóképesség, ami megvédené őket a konfliktusoktól. Képtelenek figyelmen kívül hagyni az érzelmeiket, képtelenek megjátszani azt, hogy minden rendben van, ha nincs. Hacsak nem gyógyszerezik őket, ami végzetes a számukra, mert hosszú távon kiírtja belőlük a küldetésük teljesítéséhez szükséges érzékenységet.
Az indigó gyerekek rendkívül érzékenyek, és pszichikai képességekkel megáldottak. Harcos lelkűek, mivel céljuk az, hogy kiirtsák a Földről a régi, rossz beidegződéseket, amelyekből nem lehet tovább fejlődni. Megdönteni hivatottak azokat a kormányzati, oktatási és jogi rendszereket, melyek tisztességtelenül működnek. Ahhoz, hogy mindezt véghezvigyék, temperamentumosnak és elkötelezettnek kell lenniük.

Az indigó-gyermekek nagy része tisztán látó.

Az indigó gyerekeknek nagyon sok kék szín van az aurájukban. Ez a szín a homlokcsakra színe, mely a két szemöldök közötti energiacentrumnak felel meg. Ez a csakra felel a tisztánlátásért, vagyis azért a képességért, mely az energiát, a látomásokat vagy szellemeket érzékeli. Az indigó gyerekek nagy része rendelkezik ezzel a képességgel. Képesek megérezni, ha valaki nem becsületes, ahogy a kutyák is megérzik, ha félnek tőlük.

Szerző: Szerémi Bora

forrás: http://www.astronet.hu/vallas-es-tudomany/talanyok