Navigáció
· Főoldal
· FAQ
· Bannereink
· Statisztika

· Szeretetszoba
· Írj Blogot

· Cikkek
· Galéria
· Fórum
· Letöltések
· Linkek
· Hírek

· Keresés
· Kapcsolat

Képek

CHAT-ek


SZERETET SZOBA
Csevegők:
Kik Csevegnek:


RÉGI CHAT
A régi chat csak megtekintésre van fent.

IndigóTeszt

Ha kíváncsi vagy, hogy Te is indigó vagy e, csináld meg az Indigó-teszteket!

KLIKK IDE!

Kiemelt

Ez Lehet Az IGAZSÁG?

Galaktikus Tündérmese

IDŐVONAL I.

IDŐVONAL II.

IDŐVONAL III.

A Dualitás Meghaladása

A Dimenzióugrás

A Hét Angyal Tanításai

Szerelem Több Életen Át?

A Halál Mint Születés

Szeretet És Gyógyítás

Éljétek Az Életeteket (Kryon)

A Harcosi Útról

Megszabadulás Az EGO-tól

Ki Az Igazi Isten?

Szíriusz Beavatás

Ezoterika, Titkos Tanok

DNS Változások

Auraszínek Jelentése

A Karma Definíciója

A Karma

Ki Vagyok ÉN?

A TITOK Meditáció

Legújabb cikkek
· Az Egység 12 Tanítás...
· A Grál Üzenet 2. rész
· A Grál Üzenet 1. rész
· SaLuSa Üzenetei, 20...
· Elkerülhetetlen Vált...
Indigó Gyerekek

Álmodó Írása - Indigó vagy nem indigó?

Az Indigó Gyerekek

Az Indigó Gyerekek II.

Az Indigó Gyerekek III.

A Kristály Gyerekek

A Szivárvány Gyerekek

A Gyémánt Gyerekek

Indigó és Kristály Gyerekek II.

Indigó és Kristály Gyerekek III.

Indigo, kristály meg fényküldött

Indigó Gyerekek Összefoglaló

Egy Indigó Önvallomása

Indigók - egy új dimenzió hírhozói ők?

Az Indigók Jellegzetes Tulajdonságai

Miben különböznek az indigók másoktól?

Az Indigókról

Kristály és Indigó gyermekek

Aprószentek - Indigók

kristálygyerekek és angyalok

Kristálygyerekek és a természet

Az indigó-kristály átalakulási krízis

Mit jelent Indigónak vagy Kristálynak lenni?

Az Indigó serdülők és tizenévesek

Rendszerromboló Indigók

A tudatosság fejlődésének úttörői

A Kristály béketeremtők útja

Az Új Gyerekek Üzenete

Indigógyerekek: nehéz állást foglalni

Hiperaktív vagy indigó?

Hiperaktív vagy indigó? II.

Mindent Az indigókról

Indigó a gyermekem!

Lélek-Rajz (Egy Indigótól)

Kis értekezés az Indigóságról

Indigó Esetek - Karsay István írása

Éden a Földön?

Indigó és Kristálygyerekek rejtélye

Indigó felnőtt vagy?

A Kék Csillag Gyerekek

Született zsenik

Indigó Téma - Szkeptikusan nézve

Indigók Szüleinek

Indigó és Kristály gyermekek szülei számára

Indigó és Kristály Gyermekek nevelése

Szerződéseitek Gyerekeitekkel

Túlélő csomag a problémás gyerek szüleinek

Szülő mint tanító

Blog
nbalazs
» 194. levél
nbalazs
» Emberré lenni...
harmony
» A "különleges" gy...
» Békés harcos - Pe...
nbalazs
» Hiszek a szeretet...
nbalazs
» 189. levél
» Elmélkedés Istenről.
nbalazs
» "szatyor"
nbalazs
» Az Ébresztőhívás
» Jézushoz vezető ú...
Online Statisztika
Online vendégek: 3
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 1259
Legújabb tag: An-na

Látogatók ma: 1211
Online látogató: 3
Max. Onlinerekord: 16
Max. napi rekord: 6534
Látogatók tegnap: 1474
Látogatók a hónapban: 51975
Összes látogatók: 118450

Utolsó 24 órában: 
Utolsó Látogatók
Név: harmony
Csatlakozott: 06.06.07
8 hete
nbalazs Név: nbalazs
Csatlakozott: 24.03.10
320 hete
Név: pity
Csatlakozott: 18.10.07
320 hete
Sunca242 Név: Sunca242
Csatlakozott: 02.01.11
321 hete
Név: lersen
Csatlakozott: 07.12.07
321 hete
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Starchild (Csillaggyermek) anyagok » Indigó a gyermekem!
Indigó a gyermekem!

Indigókék aura, kimagasló intelligencia, öntörvényűség. Az elmúlt két évtizedben sok gyermek született, akikre ráillik a fenti „személyleírás”. Hannya Emesét egyik cikkünk döbbentette rá, hogy ő is indigógyerekek édesanyja.

Három gyerek – három egyéniség

Fiatalon, 19 évesen lettem anya. A nagyfiam, Feri most 15 éves és teljesen olyan, mint én – kezdi Emese. – Omar 7 éves, ő az édesapjára hasonlít: kreol bőrű, barna szemű. Eszter 4 éves – egy kis tündér. Nagyon helyes, aranyos kislány, bár akaratos, de bújós, „hagyományos” gyerek.

Feri 1990-ben született, akkor még nem volt gyakori ez a típus, amit ma indigónak neveznek, és senki nem is beszélt róla. Azt persze rögtön észrevettem, hogy kilóg a sorból. Nagyon értelmes, őszinte, ugyanakkor hiperaktív emberke. Nehéz volt kezelni, ezért sem vállaltam újabb gyermeket nyolc évig. Akkor érkezett Omar, akiről a születése pillanatától érezni lehetett, hogy „más”. Hozzá képest Feri könnyű esetnek számított. Érdekes módon a kislányomnak, Eszternek egyáltalán nincsenek indigó-vonásai, teljesen „normális” kisgyerek.

A kisfiú, aki megöleli a fákat

Amikor Omar megszületett, nem sírt fel és lila színe volt - nagyon megijedtünk. Azt hittük, oxigénhiányos állapot eredménye, hogy kicsi korától furcsán viselkedik. Későn tanult meg beszélni, sokáig csak figyelt. Megijedtünk, hogy esetleg szellemileg visszamaradott. Befelé forduló volt, autisztikus viselkedést mutatott. Nem bírta a testi közelséget, nem szerette, ha megöleltük, puszilgattuk. Ez egy kisbabától szokatlan. Később viszont azzal döbbentett meg, hogy elkezdte ölelgetni a fákat.

Az is különös, hogy fél bizonyos tárgyaktól, hangoktól, a zajtól. Retteg az állatoktól. És vannak bizonyos típusú emberek, akiket nem szeret, akiket kategorikusan kizár az életéből. Úgy látszik, valamit megérez velük kapcsolatban, amit mi, „átlagemberek” nem, vagy nem azonnal érzékelünk.

A ceruzát egyévesen vette a kezébe, és a többi kisgyerektől eltérően nem ákombákomokat firkált, hanem például szabályos köröket rajzolt. Mostanában pedig egyetlen vonallal hoz létre bonyolult ábrákat. Imád robotokat tervezni, a legkisebb csavarokat is lerajzolja.

Amikor beszélni tanult, sajátos szavakat alkotott, és bizonyos dolgokra mindig ugyanezeket a szavakat használta. Órák hosszatt egyedül üldögélt, babrált, tanulmányozott valamit, egyáltalán nem igényelte a gyerektársaságot. Amikor végül óvodába került, furcsán viselkedett. Ha kérdezték, nem válaszolt, látszólag indokolatlan dühkitörései voltak. Képtelen volt a közösséghez alkalmazkodni, nem tudta magát megértetni a többiekkel, és ez hiperaktivitásba csapott át.
Minden mese badarság

Sokáig érthetetlen volt számomra, hogy nem szereti a meséket. Aztán rájöttem, hogy azért, mert nincs bennük semmi ráció. A fantáziavilág nem értelmezhető, ezért nem is fogadható el számára. Ha nem vagyok vele következetes, azt hiszi, becsapom. Ha valamit megígérek, azt számon kéri tőlem. Ez egyrészt jó dolog, másrészt roppant fárasztó. Mindig emlékeznem kell, akár hosszabb idő múlva is, hogy mi hangzott el. Legközelebb is ugyanazt kell mondanom, mert ő nem felejt. Mindent megkérdez, mindent meg kell magyarázni neki.

Nagyon igényli a szeretetet, de nem a hagyományos, „dédelgetős” módon. Az a fontos, hogy érezze, szeretik, elfogadják. Sajnos azonban kevesen fogadják el őt, nincsenek barátai, hiszen nagyon kilóg a sorból. Ősszel megy iskolába, már előre félek ettől.
Asperger-szindróma?

Korábban semmit nem tudtam az indigó-jelenségről, a cikketekalapján döbbentem rá, hogy Omar – és kisebb mértékben Feri – esetében erről lehet szó. Elvittem Omart a Vadaspark Pszichiátriára, ahol a jelenséget Asperger-szindrómaként említették. De amikor a Nanán megjelent cikket végigolvastam, úgy éreztem, mintha Omarról íródott volna. Meg is nyugtatott, hogy nem rendellenességről van szó, hanem pozitív irányú másságról. A kolléganőim között is akad, akinek szintén indigó-jellegű a gyereke. Korábban ő is csak érezte, hogy a kisfia más. Amikor elolvasta a cikket, akkor szembesült azzal, hogy a megérzései nem véletlenek.

Asperger-szindróma

Az Asperger-szindróma olyan rendellenesség, amely - amúgy intelligens és tanulékony - embereket meggátol abban, hogy jól működő szociális kapcsolatokat alakítsanak ki. Sok AS-ban szenvedő kivételes tehetséggel, képességekkel van megáldva. A betegség egy bécsi pszichológusról kapta a nevét 1944-ben. A szakértők szerint Newton és Einstein is tipikus Asperger-szindrómás eset volt.

A Pszichiátrián javasolták, hogy menjünk vissza IQ-tesztre, de nem mentem, nem akartam tudni az eredményt. Azt is mondták, hogy speciális iskolába kellene íratnom. De azt hiszem, az első évben megpróbáljuk az átlagos iskolát, beszélek majd a tanárokkal. Ha azonban a gyakorlatban kiderül, hogy nem felel meg Omar számára ez a környezet, akkor máshová viszem.

Elvégeztettek egy tesztet is, amely 20-25 kérdésből áll, és ha a kérdések közül 10 igaz a gyerekre, akkor már a vizsgált kategóriába tartozik. Omarra szinte mindegyik állítás ráillett. Ferire részben, Eszterre viszont egyáltalán nem.

Az egyik vizsgálaton azt mondták, hogy Omar fejformája is tipikus, a koponyája tarkó felett kissé csapott, nem olyan domború, mint az átlagembernek. Nekem itt lett elegem, nem akartam ezzel többet foglalkozni. Az a fontos, hogy a gyerekem egészséges. Nem akarok abban a tudatban élni, hogy valami furcsaság van benne, és a gyerekben sem szeretném elültetni ezt az érzést. Genetikai vizsgálatot is akartak végezni rajta, de azt már nem engedtem.

A különc magatartás visszaüt

Azért is félek attól, hogy mi lesz, ha Omar elkezdi az iskolát, mert Ferinél már tapasztaltam a nehézségeket. Benne is vannak indigó-jellemzők, de szerintem inkább határeset. Akadnak vele problémák, de ez részben a kamaszkor velejárója. Ő egyébként már jórészt megtanult alkalmazkodni a környezetéhez. Persze vannak magatartásbeli problémái. Korábban sokszor költöztünk, külföldön is éltünk. Hat különböző iskolába járt, és mindenhol azt a jellemzést adták róla, hogy nagyon rossz a magatartása, de nagyon tehetséges. Soha nem kellett tanulnia, elég egyszer elolvasnia az anyagot. Elképesztő módon kommunikál. Mégsem kitűnő tanuló, mert a magatartás jegye lerontja a tanulmányi jegyeit is. Főleg Magyarországon jellemző, hogy a tanárok a viselkedés alapján osztályoznak. Nem nagyon szeretik Ferit, mert öntörvényű, nagyszájú. Nem képes egy helyben, nyugodtan ülni, izeg-mozog óra alatt.

Félek, hogy ha már Ferinek is ilyen nehéz, mi lesz az iskolában Omarral? Skatulyába fogják zárni, alulosztályozzák. Ezt pedig nem bírja az igazságérzete, egyre rosszabb lesz. A többi gyerek sem fogja befogadni. Már most sincsenek barátai, mert a gyerekek nem tudják bevonni a játékba, és ő sem tud közöttük feloldódni. Az is egy évbe telt, hogy az óvodába járást megszokja. Csak a férjem és én tudjuk kezelni, még a nagyszülei sem. Tartok tőle, hogy a tanároknak nem lesz elég türelmük Omarhoz.

Az őszintesége is megdöbbentő. Nem érzi, hogy mit mondhat meg és mit nem, márpedig ezt nem tolerálják az emberek. A négyéves kislányom is tudja, kinek, mikor, mit szabad mondani. Omar azonban nyíltan kimondja, ha valamivel nem ért egyet, vagy például valakinek a külsejében kivetnivalót talál.
Hétköznapi harcok

A férjem sokat dolgozik, és bár amikor tud, segít a gyereknevelésben, mégis rám hárul a legtöbb feladat, pedig én is dolgozom. Szeretnék negyedik gyermeket, mert mindig nagy családra vágytam. De Omar annyi figyelmet, törődést igényel, hogy egyelőre nem merem vállalni.

Omarnak ételallergiája is van, valószínűleg laktózérzékeny. Sokszor jelennek meg kiütések az arcán, érzékenyebb a bőrbetegségekre. Az indigó-gyerekek több szempontból érzékenyebbek az átlagnál, így ebből a szempontból is. Kifejezetten igényli a jó minőségű, egészséges ételeket. Olyan ennivalókat kíván, amelyek nem tartoznak a hagyományos magyar táplálkozáshoz, és amiket a gyerekek nem is szoktak kedvelni, pl. halak, gomba, olívaolaj. A magyaros ételeket nem szereti.

Esténként fáradtan érünk haza, szívünk szerint leülnénk kicsit pihenni, újságot olvasni. És akkor jön Omar a nyitott könyvvel, hogy 4 nappal ezelőtt itt hagytuk abba, a 23. oldal 5. bekezdésénél, folytassuk. De biztos vagyok benne, hogy megéri a fáradozást, energiát, szeretetet. Csak attól tartok, hogy az ilyen típusú embereket felnőttkorukban is kiközösítik. Félek, hogy a fiamban gátlások alakulnak ki, és a frusztrációk esetleg rossz irányba terelik.
Életfeladat, életcél

Mindig azt mondjuk a férjemmel, hogy valamiért kaptuk ezt a feladatot. Biztosan együtt maradunk életünk végéig, hiszen ha Omart egyetértésben fel tudjuk nevelni, akkor nagyon összetartozó emberek vagyunk.

Az indigógyerekek állítólag különleges céllal, „küldetéssel” jönnek a világra…Biztos vagyok benne, hogy Omar nagy dolgokat fog véghez vinni. Érzem.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Szent Geometria

Partner oldal

Kiemelt Linkek

 Dimenzió Üzenetek

 Eseményhorizont

Linkcsere Partnerek

 Szabadság Szárnyai

 Lélekvándor.hu

 EMF Kryon

 Star Trek Portál

 Fénysugarak Oldala

 Kristályintelligencia

 OrfeoSzínház

 Energiagyogyaszat

 kristalycentrum

 Adamus-Saint-Germain

 Shaumbra Oldal

 Hivatalos Kryon Oldal

 Espavo Oldal

 Istennotemplom.com

 Istenno.com

 Titkos Tudás Tárháza

 Emberangyalok Oldala

 Angyalemberek Oldala

 Beszélgetések Istennel

 Eseményhorizont

Indigó Linkek

 Indigo.eoldal

 Indigó Gyermekvilág

 Csillagszülött Oldal

 Indigok.hu

 Indigó Levelezőlista

 Indigokör

 Indigogyerekek.lap

Szavazás
Szereted a REND-et?

igen, nagyon szeretem!
igen, nagyon szeretem!
57% [4 Szavazat]

szükség van rá
szükség van rá
29% [2 Szavazat]

Rendmániás vagyok ;P
Rendmániás vagyok ;P
14% [1 Szavazat]

én a káoszt szeretem
én a káoszt szeretem
0% [0 Szavazat]

hm........................
hm........................
0% [0 Szavazat]

Szavazatok: 7
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 25/05/2011 23:20
Lezárult: 28/09/2017 16:38

Archívum
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

30-08-2011 23:10
Nem csukhatjuk be a szemünket, mintha minden ok lenne a világban. A rossz dolgokról is tudnunk kell. Mindenről ami minket érint...

30-08-2011 05:06
Niniveia írtam privát üzenetet neked itt a portálon.

28-08-2011 23:02
köszönöm, ötletek is jöhetnek, meg bármi! Egyenlőre még gondolkozom hogy is kezdjek hozzá...

28-08-2011 22:16
Szivesen segitek.

28-08-2011 20:59
Bárki aki motivációt érez hogy segítsen a felkerülő anyagok összegyűjtésében vagy esetleg írásában, az bátran írjon! A lényeg a Szeretet témája.

28-08-2011 20:25
Bár az biztos hogy nagy munka lesz....

28-08-2011 20:24
Kedves Niniveia! Elkezdtem az oldal átalakítását, egy olyan oldallá, amilyenné eredetileg kellett volna terveznem. Leszedem a sok cikket, meg ami nem idevaló. Szeretném teljesen átalakítani.

27-08-2011 22:59
A REND nem azt jelenti hogy minden olyan mint amilyennek ti elképzelitek... Az Isteni REND-nek helyre kell állnia!

12-08-2011 16:17
Szép napot kívánok mindenkinek! Már régen tettem be hasonló hozzászólást :-)

24-07-2011 12:47
Smile