Navigáció
· Főoldal
· FAQ
· Bannereink
· Statisztika

· Szeretetszoba
· Írj Blogot

· Cikkek
· Galéria
· Fórum
· Letöltések
· Linkek
· Hírek

· Keresés
· Kapcsolat

Képek

CHAT-ek


SZERETET SZOBA
Csevegők:
Kik Csevegnek:


RÉGI CHAT
A régi chat csak megtekintésre van fent.

IndigóTeszt

Ha kíváncsi vagy, hogy Te is indigó vagy e, csináld meg az Indigó-teszteket!

KLIKK IDE!

Kiemelt

Ez Lehet Az IGAZSÁG?

Galaktikus Tündérmese

IDŐVONAL I.

IDŐVONAL II.

IDŐVONAL III.

A Dualitás Meghaladása

A Dimenzióugrás

A Hét Angyal Tanításai

Szerelem Több Életen Át?

A Halál Mint Születés

Szeretet És Gyógyítás

Éljétek Az Életeteket (Kryon)

A Harcosi Útról

Megszabadulás Az EGO-tól

Ki Az Igazi Isten?

Szíriusz Beavatás

Ezoterika, Titkos Tanok

DNS Változások

Auraszínek Jelentése

A Karma Definíciója

A Karma

Ki Vagyok ÉN?

A TITOK Meditáció

Legújabb cikkek
· Az Egység 12 Tanítás...
· A Grál Üzenet 2. rész
· A Grál Üzenet 1. rész
· SaLuSa Üzenetei, 20...
· Elkerülhetetlen Vált...
Indigó Gyerekek

Álmodó Írása - Indigó vagy nem indigó?

Az Indigó Gyerekek

Az Indigó Gyerekek II.

Az Indigó Gyerekek III.

A Kristály Gyerekek

A Szivárvány Gyerekek

A Gyémánt Gyerekek

Indigó és Kristály Gyerekek II.

Indigó és Kristály Gyerekek III.

Indigo, kristály meg fényküldött

Indigó Gyerekek Összefoglaló

Egy Indigó Önvallomása

Indigók - egy új dimenzió hírhozói ők?

Az Indigók Jellegzetes Tulajdonságai

Miben különböznek az indigók másoktól?

Az Indigókról

Kristály és Indigó gyermekek

Aprószentek - Indigók

kristálygyerekek és angyalok

Kristálygyerekek és a természet

Az indigó-kristály átalakulási krízis

Mit jelent Indigónak vagy Kristálynak lenni?

Az Indigó serdülők és tizenévesek

Rendszerromboló Indigók

A tudatosság fejlődésének úttörői

A Kristály béketeremtők útja

Az Új Gyerekek Üzenete

Indigógyerekek: nehéz állást foglalni

Hiperaktív vagy indigó?

Hiperaktív vagy indigó? II.

Mindent Az indigókról

Indigó a gyermekem!

Lélek-Rajz (Egy Indigótól)

Kis értekezés az Indigóságról

Indigó Esetek - Karsay István írása

Éden a Földön?

Indigó és Kristálygyerekek rejtélye

Indigó felnőtt vagy?

A Kék Csillag Gyerekek

Született zsenik

Indigó Téma - Szkeptikusan nézve

Indigók Szüleinek

Indigó és Kristály gyermekek szülei számára

Indigó és Kristály Gyermekek nevelése

Szerződéseitek Gyerekeitekkel

Túlélő csomag a problémás gyerek szüleinek

Szülő mint tanító

Blog
nbalazs
» 194. levél
nbalazs
» Emberré lenni...
harmony
» A "különleges" gy...
» Békés harcos - Pe...
nbalazs
» Hiszek a szeretet...
nbalazs
» 189. levél
» Elmélkedés Istenről.
nbalazs
» "szatyor"
nbalazs
» Az Ébresztőhívás
» Jézushoz vezető ú...
Online Statisztika
Online vendégek: 1
Online tagok:
Nincsenek online tagok jelen


Regisztrált tagok: 1259
Legújabb tag: An-na

Látogatók ma: 1250
Online látogató: 1
Max. Onlinerekord: 16
Max. napi rekord: 6534
Látogatók tegnap: 1474
Látogatók a hónapban: 52014
Összes látogatók: 118489

Utolsó 24 órában: 
Utolsó Látogatók
Név: harmony
Csatlakozott: 06.06.07
8 hete
nbalazs Név: nbalazs
Csatlakozott: 24.03.10
320 hete
Név: pity
Csatlakozott: 18.10.07
320 hete
Sunca242 Név: Sunca242
Csatlakozott: 02.01.11
321 hete
Név: lersen
Csatlakozott: 07.12.07
321 hete
Cikk hierarchia
Cikkek főoldala » Starchild (Csillaggyermek) anyagok » Szülő mint tanító
Szülő mint tanító

A napokban akadt a kezembe az Okosbaba szemináriumon szerzett, képeket tartalmazó CD-m, amelyen a következő logó áll: “Az én professzorom a mama.” Ez nagyon tetszett már akkor, amikor megkaptam, azt hiszem, a fő motivációs tényezők közé tartozott ez a mondat ahhoz, hogy egyáltalán belevágjak.

Azóta sokszoroson átérzem ennek a jelentőségét. Sokkal több múlik rajtunk, szülőkön, hogy merre, hogyan indul el a gyermekünk élete, mint ahogy azt gondolnánk. A gyermekünk első szellemi vezetői mindenképpen mi vagyunk. Fokozottan érvényes az új gyermekekre, vagy kristálygyermekekre.

Mivel alapvetően a példából tanulnak, a vizet prédikál, bort iszik módszer nem fog működni, vagy legalábbis nem azt a hatást váltja ki, mint amire számítunk. Általában az élethez való hozzáállás mintáját mindenképpen mi adjuk. A kristálygyerekek egy része az első életét tölti a Földön, valakitől kezdettől fogva tanulniuk kell, hogy hogyan is kell itt élni. Néha még a viccekkel és az “átvitt értelmű kifejezésekkel” is vigyázni kell, mert a gyerekek azt hiszik, az tényleg úgy van, és szó szerint értelmeznek mindent. Ők a lehetőséget hozzák el nekünk a spirituális életvitelre, és együtt össze tudjuk hangolni a kettőt.

Ebből az aspektusból másképp kell kezelnünk az ismeretek átadását is. Egyrészt a gyermekek alapvetően nagyon kíváncsiak. A motiváció az ismeretek befogadásához, a tanuláshoz szerintem jórészt azon múlik, hogy milyen mértékben válaszolunk a kérdéseikre, még arra is, amit százszor tesz fel egy nap. Ha rendszeresen válaszolunk, nemcsak a tudása, illetve a befogadóképessége nő meg, hanem folyamatosan érzékeli, hogy ő fontos. Viszont a kérdezősködésről nagyon hamar le is lehet szoktatni a gyereket. Ha úgysem kap választ, egy idő után nem próbálkozik.

Másrészt szerintem a rengeteg mindenféle kutatás ellenére nagyon keveset tudunk a gondolkodás működéséről. Van persze egy csomó dolog, ami a három dimenziós, materiális szinten mérhető, és ebből leszűrjük a sokszor rendkívül korlátozó megállapításainkat. Balogh Béla a Végső valóság című könyv első részében ismerteti azt a természettudományos kutatásokra alapozott véleményt, miszerint az agy nem képes gondolatokat létrehozni. Ez valahol egészen máshol történik, semmiképp a lényünk materializált részében, a testben. A spirituális szintet egyelőre nem nagyon tudjuk mérni, sokszor úgy teszünk, mintha nem létezne. A kristálygyermekek pedig sokkal inkább spirituális lények, mint az azt megelőző generációk, elképzelhető, hogy ők messze túl vannak a korábbi gondolkodási és tanulási módszereken.

Meg Blackburn Losey a Ma gyermekei című könyvében ezt holografikus gondolkodásnak nevezi. “A ma gyermekeinek másképp jár az agyuk. A lineáris logika helyett osztályokban gondolkoznak. Erről úgy alkothatunk fogalmat, ha elképzeljük, hogy ezeknek a figyelemreméltó gyermekeknek a feje sok apró fiókkal van tele, amelyek mindegyike más-más jellegű információt tartalmaz. A fiókok osztályok szerint és gyakran egyszerre, együtt nyílnak ki. Ennek eredménye a figyelemhiányos és figyelemhiányos hiperaktivitási zavar tüneteire hasonlíthat, mivel nem ismerhető fel, hogy a gyakran bámultra méltó sebességgel egyik tárgyról a másikra váltó gyermek milyen irányt követ. Amikor gondolkoznak, a ma gyermekei képesek témáról témára ugrani, felismerik és későbbi használatra elraktározzák az adatokat, vagy addig folytatják ezt, amíg elegendő információt szereznek, amelynek összességének értelme már körvonalazódni kezd. [...] Az igazság az, hogy ezeknek a gyermekeknek nem kell sokáig gondolkodniuk a dolgokon, ha szükségük van egyáltalán erre, mert már gondosan elrendezték az információkat későbbi használatra! [...] Amikor aztán nehézkesebb lineáris logikáját használva mindenki más igyekszik követni őt, a tehetséges gyermek unatkozni kezd, és lassan elfogy a türelme. Türelmetlensége rendszerint neveletlen viselkedésben nyilvánul meg. Nem kap eleget, ami ébren tarthatná az érdeklődését. [...] Tudatosan és szándékosan egyszerre több feladatot hajtanak végre, és közben soha nem veszítenek el egyetlen fonalat sem.”

Amit én ebből a saját gyermekeimnél tapasztalok: egyszerűen vágynak arra, hogy elárasszuk őket mindenféle információkkal. Nemcsak a fizikai terhelést igénylik, hanem a szellemit is. Teljesen magától értetődőnek veszik, ha egy négyperces “foglalkozás” alatt 3-4 különböző témával “dobálom” őket. Az pedig a múlt hét élménye volt, hogy igenis tudnak egyszerre legalább két dologra figyelni teljes mértékben. Benivel éppen sakkoztunk (egészen pontosan az alaplépéseket tanultuk), közben Blanka az országfelismerős “beszélős” térképes játékkal játszott. Beni szinte az egészet tudja már, Blanka a harmadát, de egyébként sem szeretett volna “szabálykövetően” játszani vele, csak úgy, ahogy neki tetszik. Ez viszont Benit zavarta. Így párhuzamosan és fennakadás nélkül sakkozott, és Blankát javította a térképes játékban.

A Doman módszerrel pedig hihetetlen módon kiterjesztettük a gyerekek érdeklődését. Mivel a tapasztaláson túl más ismereteket is bőven kaptak már azelőtt, hogy tudtak volna beszélni, tulajdonképpen elébe mentünk a kérdéseknek. A gyerekek elképesztően jó látják az összefüggéseket, az ötéves már sokszor attól a visszakérdezéstől, hogy “te mit gondolsz erről”, gond nélkül megválaszolja a saját kérdését, néha olyan logikai csavarokkal, hogy szóhoz sem jutunk.

A Doman módszer lényege pedig az, hogy kinyissuk a gyermeket a világra, nem pedig az, hogy idő előtt elvegyük a kedvét a tanulástól. Éppen azért bármit, amit tanítunk, úgy kell kezelnünk, mint egy ajándékot. Én, a szülő átadom, amit jónak látok, de nincs értelme számon kérni, hogy mit kezd vele, vagy mit nem kezd és miért. Magyarán nem az elsajátított ismeret a lényeg, hanem az öröm, amit maga a folyamat okoz mindkét félnek, valamint az, hogy ha szükséges, az adott ismeretet tudja használni. Ugyanis nem pusztán a tudás a hatalom, hanem a felhasznált tudás. A gyerekeknél pedig azt látom, hogy számukra értelmetlen a tudást csak azért használni, hogy megmutassák, hogy tudják. Ha úgy érzik, tudnak vele segíteni valakinek, vagy éppen tanítani akarnak, minden előjön belőlük, amit gondosan elraktároztak.

Van-e tehát annak létjogosultsága, hogy a szülő tanítsa a gyermekét? Szerintem sokkal jobban, mint bárki másnak. Ma sokkal jobban, mint eddig bármikor. Amennyiben képes szívvel-lélekkel, teljes odaadással végezni azt. Egyrészt mi vagyunk az első szellemi vezetői. Másrészt az oktatásunk alapvetően a lineáris logikára és tanulásra épül, ami nem mindig célravezető, illetve a gyereknek túl lassú. Más nem fogja megtenni helyettünk, hogy a gyermekünk egyensúlyban, és magával összhangban legyen.

De nem szabad elfelejteni, hogy szellemi vezetőnek lenni nagy felelősség is, ezért fontos, hogy szülőként rendszeresen dolgozzunk önmagunkon, fejlesszük az önismeretünket, önbecsülésünket. Nem kell tökéletesnek lennünk, de egy önmagát jól ismerő, önmagát szerető, és önmagára is időt szánó szellemi vezető nagyon sokat segíthet abban, hogy a gyermek is önmagára találjon és boldog legyen. Annyi más helyről kapnak majd ezzel ellenkező szemléletet, legalább mi legyünk számukra a biztos pont.

forrás: http://egymast-tanitjuk.hu/doman-modszer/szulo-mint-tanito#more-454
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Értékelés
Csak regisztrált tagok értékelhetnek.

Kérjük jelentkezz be.

Még nem értékelték
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
Hírlevél
Ha fel szeretnél írtakozni előbb regisztrálj az oldalon.
Szent Geometria

Partner oldal

Kiemelt Linkek

 Dimenzió Üzenetek

 Eseményhorizont

Linkcsere Partnerek

 Szabadság Szárnyai

 Lélekvándor.hu

 EMF Kryon

 Star Trek Portál

 Fénysugarak Oldala

 Kristályintelligencia

 OrfeoSzínház

 Energiagyogyaszat

 kristalycentrum

 Adamus-Saint-Germain

 Shaumbra Oldal

 Hivatalos Kryon Oldal

 Espavo Oldal

 Istennotemplom.com

 Istenno.com

 Titkos Tudás Tárháza

 Emberangyalok Oldala

 Angyalemberek Oldala

 Beszélgetések Istennel

 Eseményhorizont

Indigó Linkek

 Indigo.eoldal

 Indigó Gyermekvilág

 Csillagszülött Oldal

 Indigok.hu

 Indigó Levelezőlista

 Indigokör

 Indigogyerekek.lap

Szavazás
Szereted a REND-et?

igen, nagyon szeretem!
igen, nagyon szeretem!
57% [4 Szavazat]

szükség van rá
szükség van rá
29% [2 Szavazat]

Rendmániás vagyok ;P
Rendmániás vagyok ;P
14% [1 Szavazat]

én a káoszt szeretem
én a káoszt szeretem
0% [0 Szavazat]

hm........................
hm........................
0% [0 Szavazat]

Szavazatok: 7
Szavazáshoz be kell jelentkezni
Elindult: 25/05/2011 23:20
Lezárult: 28/09/2017 16:38

Archívum
Üzenőfal
Üzenet küldéséhez be kell jelentkezned.

30-08-2011 23:10
Nem csukhatjuk be a szemünket, mintha minden ok lenne a világban. A rossz dolgokról is tudnunk kell. Mindenről ami minket érint...

30-08-2011 05:06
Niniveia írtam privát üzenetet neked itt a portálon.

28-08-2011 23:02
köszönöm, ötletek is jöhetnek, meg bármi! Egyenlőre még gondolkozom hogy is kezdjek hozzá...

28-08-2011 22:16
Szivesen segitek.

28-08-2011 20:59
Bárki aki motivációt érez hogy segítsen a felkerülő anyagok összegyűjtésében vagy esetleg írásában, az bátran írjon! A lényeg a Szeretet témája.

28-08-2011 20:25
Bár az biztos hogy nagy munka lesz....

28-08-2011 20:24
Kedves Niniveia! Elkezdtem az oldal átalakítását, egy olyan oldallá, amilyenné eredetileg kellett volna terveznem. Leszedem a sok cikket, meg ami nem idevaló. Szeretném teljesen átalakítani.

27-08-2011 22:59
A REND nem azt jelenti hogy minden olyan mint amilyennek ti elképzelitek... Az Isteni REND-nek helyre kell állnia!

12-08-2011 16:17
Szép napot kívánok mindenkinek! Már régen tettem be hasonló hozzászólást :-)

24-07-2011 12:47
Smile